محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته ارگانیسم‌ها و محصولاتی هستند که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا صفات مفیدی در آنها بروز یابد مانند مقاومت به آفات (کاهش نیاز به مصرف سموم)، ماندگاری بیشتر (کاهش نیاز به نگهدارنده)، افزایش محصول (کاهش نیاز به زمین کشاورزی و جنگل‌زدایی)، ... اینها همه در خدمت محیط زیست و سلامتی است و به کمک بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری نوین فراهم شده است. علمی که قرن بیست و یکم را به نام آن می‌شناسند و آینده زمین را متحول خواهد کرد. به خاطر پتانسیل بالای اقتصادی زیست‌فناوری طمع زیادی برای در دست گرفتن انحصار این علم در جهان در جریان است به همین دلیل دروغ پراکنی علیه آن فراوان است و ما را از نزدیک شدن به آن منع می‌کنند.

  • ۱
  • ۰
تراریخته سلامت وزارت بهداشت جلوگیری از سرطان
مهرناز خیراندیش ــ دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی در خصوص ایمنی محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز مصرف در کشور اظهار داشت: تمامی محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز موجود در بازار، که در تیررس  مسائل رقابتی ناسالم مورد هجمه قرار گرفته‌اند نه صرفاً در ایران که در بسیاری از کشورهای دیگر نیز از نظر ایمنی غذایی برای مصرف انسان مورد تأیید هستند.

وی افزود: سازمان غذا و دارو این حق را برای خویش قائل است تا در محاکم قضایی نسبت به کسانی که اگرچه در کالبد خیرخواهان سلامت، قصد پیشبرد مقاصد اقتصادی خود را دارند و بدون مستندات لازم با مطرح کردن بی‌پایه و اساس نام مثلاً روغن سرخ‌کردنی اویلا، قصد زیر سؤال بردن جایگاه نظارتی این سازمان را دارند اقامه دعوا کند.

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو اضافه کرد: افراد متقاضی دریافت هر نوع مجوزی برای فرآورده‌های غذایی تراریخته، قبل از هر اقدامی باید مدارک مورد نظر  خود را که صدالبته مطابق با آخرین ضوابط و آیین‌نامه‌های تدوین شده در سازمان غذا و دارو هستند ارائه دهند.

خیراندیش با بیان اینکه ضوابط مذکور برگرفته از آخرین مقررات و دستورالعمل‌های مرتبط در اتحادیه اروپا, مالزی و پروتکل جهانی ایمنی زیستی "کارتاهنا" مصوب 1382 مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: پس از آنکه مدارک از نظر رخدادهای تراریختگی این نوع محصولات غذایی توسط کارشناسان سازمان، جزء به جزء و مورد به مورد بررسی شد و از منظر ایمنی و سلامت انسانی و همچنین دارا بودن مجوز مصرف در سایر کشورها علی الخصوص اتحادیه اروپا, ژاپن و کره جنوبی مورد تأیید قرار گرفت از سوی سازمان غذا و دارو، نسبت به صدور مجوزهای لازم آن محصول اقدامات لازم صورت می‌پذیرد.


  • ۹۴/۱۲/۲۹

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی