محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته ارگانیسم‌ها و محصولاتی هستند که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا صفات مفیدی در آنها بروز یابد مانند مقاومت به آفات (کاهش نیاز به مصرف سموم)، ماندگاری بیشتر (کاهش نیاز به نگهدارنده)، افزایش محصول (کاهش نیاز به زمین کشاورزی و جنگل‌زدایی)، ... اینها همه در خدمت محیط زیست و سلامتی است و به کمک بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری نوین فراهم شده است. علمی که قرن بیست و یکم را به نام آن می‌شناسند و آینده زمین را متحول خواهد کرد. به خاطر پتانسیل بالای اقتصادی زیست‌فناوری طمع زیادی برای در دست گرفتن انحصار این علم در جهان در جریان است به همین دلیل دروغ پراکنی علیه آن فراوان است و ما را از نزدیک شدن به آن منع می‌کنند.

  • ۰
  • ۰

به این خبر که دیروز منتشر شده است توجه کنید. یک استاد دانشگاه: «واردات محصولات تراریخته با توجه به قضیه انحصار بذر تراریخته ها و عدم ورود تکنولوژی باید با احتیاط بسیار بالایی انجام گیرد و خوشبختانه علم اصلاح نژاد و ژنتیک دام در ایران به قدری پیشرفت کرده است که بدون دستکاری های ژنتیکی بر روی دام می توان پاسخگوی نیاز مردم به گوشت و تخم مرغ بود.»


دروغهای متعدد در همین عبارت کوتاه القا شده تا استاد محترم به هدف برسند. دقت کنید:

انحصاری در محصولات تراریخته وجود ندارد.

تکنولوژی تراریخته حدود دست کم از بیست سال پیش در ایران وجود داشته است.

ایران توان توسعه محصولات تراریخته بومی را داشته و تا کنون محصولات اصلاح شده متعدد ارائه کرده است.

پیشرفت علم اصلاح ژنتیک که به آن اذعان شده مستلزم عدم استفاده از فناوری اصلاح نژاد نیست. بلکه به عکس است.


علاوه بر موارد فوق از لحن این استاد بر می‌آید که سیبل نهایی حمله ایشان عدم استفاده از فناوری روز در بهبود تولید داخل است و الا واردات محصولات تراریخته دهها سال است در حجم چندین میلیارد دلار صورت گرفته و در آینده هم ادامه خواهد یافت. چون ایشان بعد از استناد به این اطلاعات غلط روی عدم نیاز به فناوری ژنتیک در تولیدات کشاورزی داخلی تأکید می‌کند. این نشان می‌دهد همان‌طور که دوستان دیگر بارها تأکید کرده‌اند آنچه جنجالهای رسانه‌ای را موجب شده این است که اخیرا توسعه بومی و تولید بومی ارقام اصلاح شده برای مطابقت با نیازهای بومی کشاورزی همچون مقاومت به تنش‌های آبی و آفات جدی شده است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی