محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته ارگانیسم‌ها و محصولاتی هستند که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا صفات مفیدی در آنها بروز یابد مانند مقاومت به آفات (کاهش نیاز به مصرف سموم)، ماندگاری بیشتر (کاهش نیاز به نگهدارنده)، افزایش محصول (کاهش نیاز به زمین کشاورزی و جنگل‌زدایی)، ... اینها همه در خدمت محیط زیست و سلامتی است و به کمک بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری نوین فراهم شده است. علمی که قرن بیست و یکم را به نام آن می‌شناسند و آینده زمین را متحول خواهد کرد. به خاطر پتانسیل بالای اقتصادی زیست‌فناوری طمع زیادی برای در دست گرفتن انحصار این علم در جهان در جریان است به همین دلیل دروغ پراکنی علیه آن فراوان است و ما را از نزدیک شدن به آن منع می‌کنند.

  • ۰
  • ۰

محصولات تراریخته

گفت و گوی ویژه خبری که ساعت ۲۲ و ۴۰ دقیقه دیشب از شبکه دوم سیما پخش شد بار دیگر دست خالی مخالفان فناوری مهندسی ژنتیک در زیر سوال بردن این فناوری را رو کرد تا آن جا که مجری برنامه در آخرین ثانیه ها و زمانی که فرصتی برای پاسخگویی مهمان برنامه نبود با نمایش اسکرین شاتی از یک صفحه اینترنتی بی ربط به زبان انگلیسی از آن به عنوان سند مخالفت سازمان بهداشت جهانی با محصولات تراریخته یاد کرد!

به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، دکتر میرسیدی، مجری گفتگوی ویژه خبری ۲۲ اردیبهشت شبکه دوم سیما که با حضور دکتر سید مهدی سیدی – عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری – و دکتر بهزاد قره یاضی – رییس انجمن ایمنی زیستی – برگزار شد از ابتدا بی طرفی خود را به عنوان یک مدعی سلامت مردم که از تولید محصولات تراریخته نگران است ابراز و ادعا کرد که سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواروبار جهانی مشترکا بیانیه داده اند که کلایفوسیت که استفاده از آن در تولید تراریخته ها غیر قابل اجتناب است (!؟) سرطانزا است.

این مطلب با مخالفت دکتر قره یاضی که بر ایمنی و سلامت محصولات تراریخته مورد بررسی مراجع علمی تاکید دارد مواجه شد که برداشت مجری و همکاران وی در اتاق فرمان را نادرست عنوان کرد. مجری با قطع صحبتهای مهمان برنامه از همکاران خود خواست صفحه اینترنتی مربوط به این ادعا را نشان دهند. در حالی که رییس انجمن ایمنی زیستی هم مدعی شده بود که سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای صراحتا مصرف تراریخته ها را برای سلامت انسان سالم عنوان کرده است، نمایش صفحه مورد ادعای مجری تا ثانیه های پایانی مناظره طول کشید و نهایتا صفحه ای نشان داده شد که ظاهرا برای مهمانان برنامه در استودیو چندان قابل رویت نبود. مجری با کمال اطمینان خاطر دادن به بینندگان گفت: “این همان صفحه ای است که می گوید که تراریخته ها ممکن است آسیب رسان باشند”!!!

بررسی دقیقتر آن صفحه که به زبان انگلیسی بود و تنها چند ثانیه ای نمایش داده شد نشان می دهد در این صفحه نه تنها اسمی از تراریخته نیامده حتی یک کلمه اسم گلایفوسیت هم نیامده بود و در واقع این صفحه فقط JMPR یا نشست مسترک بین فائو و سازمان بهداشت جهانی در مورد بررسی آفت کش ها را نشان می داد!!

ادعای مجری در حالی مطرح شده که سازمان بهداشت جهانی صراحتا اعلام کرده است: محصولات تراریخته ای که امروز در بازار مصرف بین المللی قرار دارند مراحل ارزیابی سلامتی را طی کرده و به نظر نمی رسد دارای ریسکی برای سلامتی انسان باشند. به علاوه در کشورهایی که این محصولات مصرف می شوند هیچ تاثیری بر سلامت انسان گزارش نشده است!

نظرات (۱)

با سلام
به نظر من دروغ گو کسانی هستند که به جای جواب منطقی و علمی دادن هی حضرت ایشان حضرت ایشان و فتوا گرفتن را وسط بحث سلامت غذایی مطرح می کنند. حتی اگر یک نفر سواد خواندن و نوشتن هم نداشته باشه و این برنامه را دیده باشد می فهمد حق با حرفهای آقای دکتر سیدی بود که ایشان بسیار متین به توهین های طرف مقابل گوش می کردند و دلسوزانه به فکر سلامت مردم بودند نه به فکر پر کردن جیب یک عده سود جو و منفعت طلب.
پاسخ:
به نظر شما استناد به یک سند دروغ در برنامه زنده بدون اینکه به کارشناس مهمان اجازه رویت بدهند نشان دهنده چیست؟ اگر می‌توانید صفحه انگلیسی از سایت سازمان بهداشت جهانی که نشان داده شد بخوانید (http://www.who.int/foodsafety/areas_work/chemical-risks/jmpr/en) هیچ مطلبی راجع به ادعای مطرح شده ندارند و به عکس تاکید کرده است که ادعای سرطان زا بودن سمومی که نام برده شده است در ارزیابی های متعدد اثبات نشد. 
از این دروغها زیاد گفته اند و می‌گویند تا کشور را از تحولی که محصولات اصلاح شده در کشاورزی ایجاد می‌کنند محروم کنند. راجع به انرژی هسته‌ای هم در اواخر دهه پنجاه و اوایل دهه شصت دقیقا همین جریان وجود داشت و روزانه در رسانه ها بر آسیب ها و خطرات رادیو اکتیو تاکید میشد و کتابها در این باره منتشر شد. یک راه حل ساده برای شما وجود دارد. ظاهرا شما تحصیلات بیوتکنولوژی کشاورزی ندارید اما از دانشجویان این رشته بپرسید اگر شما حتی یکی از مضرات ادعایی اقایان را در یک مقاله علمی و مستند و در منابع معتبر یافتید حق با شما است. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی