محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته ارگانیسم‌ها و محصولاتی هستند که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا صفات مفیدی در آنها بروز یابد مانند مقاومت به آفات (کاهش نیاز به مصرف سموم)، ماندگاری بیشتر (کاهش نیاز به نگهدارنده)، افزایش محصول (کاهش نیاز به زمین کشاورزی و جنگل‌زدایی)، ... اینها همه در خدمت محیط زیست و سلامتی است و به کمک بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری نوین فراهم شده است. علمی که قرن بیست و یکم را به نام آن می‌شناسند و آینده زمین را متحول خواهد کرد. به خاطر پتانسیل بالای اقتصادی زیست‌فناوری طمع زیادی برای در دست گرفتن انحصار این علم در جهان در جریان است به همین دلیل دروغ پراکنی علیه آن فراوان است و ما را از نزدیک شدن به آن منع می‌کنند.

  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، دانیال کهریزی دبیر علمی همایش ملی "محصولات تراریخته در خدمت سلامت انسان و محیط زیست" در این همایش یک روزه که امروز (13 خردادماه) در دانشگاه رازی کرمانشاه آغاز بکار کرد، هدف از برگزاری این همایش را روشنگری در مورد تولید و مصرف محصولات تراریخته در کشور عنوان و ابراز امیدواری کرد برگزاری این همایش بتواند دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.

کهریزی اظهار نظر صاحبنظران در خصوص تولید و مصرف محصولات تراریخته در این همایش را در راستای نهادینه سازی فرهنگ تولید و مصرف این محصولات حائز اهمیت دانست.

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه و دبیر علمی این همایش در ادامه از موافقان و مخالفان محصولات تراریخته خواست تا دیدگاههای خود را بر پایه منطق و استدلال علمی ارائه داده و بر پایه استدلال و منطق عمل کنند.

وی با تاکید بر اهمیت و جایگاه اقتصاد دانش بنیان نقش فناوریهای نو را در تحقق اقتصاد دانش بنیان حائز اهمیت ارزیابی کرد و خواستار ورود به این حوزه شد.

وی در ادامه به ارائه تعریفی از محصولات تراریخته پرداخت و گفت: هر موجود زنده که یک ژن را از جایی دریافت کرده باشد و بواسطه این ژن یک صفت جدید را بدست آورده باشد محصول تراریخته نامیده می‌شود.

این متخصص ژنتیک افزود: گیاهان و بقیه موجودات زنده ممکن است دچار نقص های ژنتیکی (مثلا حساسیت به بیماری) باشند که می توان با فناوری مهندسی ژنتیک این نقص را برطرف کرد.

به گزارش ایسنا؛ این همایش یک روزه با حضور دکتر بهزاد قره‌یاضی استاد تمام پژوهشکده بیوتکنولوژِی کشاورزی ایران و رییس انجمن ایمنی زیستی، رضا رحیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کرمانشاه، طهمورث الیاسی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه، خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و... در کرمانشاه آغاز بکار کرد.

نمایش فیلم مربوط به محصولات تراریخته، مطرح شدن مباحث مربوط به تولید و مصرف محصولات تراریخته، برگزاری نشست پرسش و پاسخ و... از جمله برنامه‌های این همایش یک روزه در استان کرمانشاه خواهد بود.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی