محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته

تحول در اقتصاد کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت مردم در توسعه بومی محصولات تراریخته است

محصولات تراریخته ارگانیسم‌ها و محصولاتی هستند که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا صفات مفیدی در آنها بروز یابد مانند مقاومت به آفات (کاهش نیاز به مصرف سموم)، ماندگاری بیشتر (کاهش نیاز به نگهدارنده)، افزایش محصول (کاهش نیاز به زمین کشاورزی و جنگل‌زدایی)، ... اینها همه در خدمت محیط زیست و سلامتی است و به کمک بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری نوین فراهم شده است. علمی که قرن بیست و یکم را به نام آن می‌شناسند و آینده زمین را متحول خواهد کرد. به خاطر پتانسیل بالای اقتصادی زیست‌فناوری طمع زیادی برای در دست گرفتن انحصار این علم در جهان در جریان است به همین دلیل دروغ پراکنی علیه آن فراوان است و ما را از نزدیک شدن به آن منع می‌کنند.

  • ۰
  • ۰

افزایش ۱۰۰ برابری سطح زیر کشت محصولات تراریخته در بیستمین سال تجاری‌سازی موفق این محصولات در دنیا موید رضایت و رغبت کشاورزان و مردم به کشت، تولید و مصرف آنها است.

با توجه به مزایای اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی محصولات مهندسی ژنتیک، هر روز بیشتر از گذشته به سطح زیر کشت و تنوع این محصولات افزوده می‌شود. در جدیدترین اخبار منتشر شده در خصوص تولید و توسعه محصولات تراریخته جدید، دانشمندان محصول چغندرقند تراریخته متحمل به سه علف‌کش مختلف را ایجاد کرده‌اند.

در راستای حفظ محیط زیست و توسعه کشاورزی پایدار، تولید محصولاتی که به سموم شیمیایی و آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها نیازی نداشته باشند و مقاوم به آفت و بیماری و علف‌های هرز باشند، از اهمیت خاصی برخوردار است.

بدین منظور مهندسان ژنتیک و پژوهشگران دو شرکت تجاری تولید بذر، یک رقم جدید از چغندرقند تراریخته را تولید کرده‌اند که مقاومت بالایی به علف‌های هرز بیشتر در مناطق مختلف نشان می‌دهد. این واریته جدید چغندرقند تراریخته به سه علف‌کش مختلف و پر کاربرد گلایفوسیت، گلیفوسینات و دایکامبا مقاومت دارد.

"آرون هومل" دانشمند آلمانی با اعلام این خبر در ۹ دسامبر ۲۰۱۵ در کنفرانس چغندرقند درباره این دستاورد گفته است که ما از این تولید بسیار هیجان‌زده هستیم. ما فکر می‌کنیم که با تولید چغندرقند تراریخته مقاوم به سه علف‌کش، به بهره‌وری بالایی در کشت این محصول دست یافته‌ایم که کشاورزان را در تولید محصول بیشتر با قدرت مقاومت به علف‌های هرز بیشتری یاری می‌کند.

انتظار می‌رود تا سه سال آینده انواع جدیدی از این محصولات اصلاح شوند و طی هشت تا ۱۰ سال آینده نیز وارد بازار شوند.

طبق گفته هومل، ترکیب سه صفت در یک محصول باید از ایجاد علف‌های هرز مقاوم به همه علف‌کش‌ها جلوگیری کند. چرا که هرگونه علف هرز به یکی از سه نوع علف‌کش ذکر شده مقاوم است و با کاربرد هر سه نوع علف‌کش عمومی مذکور بر روی چغندرقند تراریخته مقاوم به سه نوع علف‌کش، هر نوع علف هرز مقاومی که قبلاً در مزارع به وجود آمده است، از بین خواهد رفت.

هومل معتقد است: تولید چغندرقند تراریخته متحمل به سه نوع علف‌کش، موفقیت بزرگی در توسعه کشاورزی و حفظ محیط زیست محسوب می‌شود. محصول چغندرقند تراریخته متحمل به سه نوع علف‌کش به کمک کشاورزان آمده است تا با علف‌های هرز بیشتر در مناطق مختلف مقابله کند.

دانشگاه اورگن و آیداهو در ایالات متحده همکاری‌های پژوهشی مشترک بسیاری روی علف‌های هرز دارند. "جوئل فلیکس" پژوهشگر از بخش علف‌های هرز دانشگاه اورگن در این باره گفته است که با کسب تجربه و انجام آزمایش است که صفت مقاومت به علف‌کش در یک محصول بهبود پیدا می‌کند. تولید چنین محصول چغندرقند تراریخته‌ای با سه صفت مقاومت، گام بسیار بزرگی در تولید محصولات تراریخته دارای چند صفت است که باید هرچه بیشتر توسعه یابد./

 لیلا سرمدی - کارشناس بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

منبع: پایگاه آیداهو کاپیتال پرس

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی